Dua

Ya Rabbi! Büluğa erdiğim andan bu ana gelinceye kadar, İslam düşmanlarına ve bid’at ehline aldanarak, edindiğim yanlış, bozuk itikadlarıma ve bid’at, fısk olan söylediklerime, dinlediklerime, gördüklerime ve işlediklerime pişman oldum, bir daha böyle yanlışları yapmamaya azm, cezm ve kasd eyledim. Peygamberlerin evveli Âdem aleyhisselam ve ahiri bizim Peygamberimiz Muhammed aleyhisselamdır. Bu iki Peygambere ve ikisi arasında gelip geçmiş Peygamberlerin hepsine iman ettim. Hepsi haktır. Bildirdikleri doğrudur.
(Âmentü billah ve bi-mâ câe min indillah, alâ murâdillah, ve âmentü bi-Resûlillah ve bi-mâ câe min indi Resûlillah alâ murâd-i Resûlillah, âmentü billâhi ve Melâiketihi ve kütübihi ve Rüsülihi velyevmil-âhiri ve bilkaderi hayrihi ve şerrihi minallâhi teâlâ vel-ba’sü ba’delmevti hakkun eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resûlüh.)

Duanın Kabul olması için Salavat: Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil
fatihı lima uğlika vel hatimi li ma sebeka ven nasırıl hakkı bil hakkı
Vel hadi ila sıratıkel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala alihi
Ve ashabihi hakka kadrihi ve mikdarihil aziym.

Euzübillahimineşşeytanirracim

Bismillâhir rahmânir rahîm. “Elhamdü lillâhi rabbil’alemin. Errahmânir’rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na’budü ve iyyâke neste’în, İhdinessırâtel müstâkim. Sırâtellezîne en’amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.”Amin

Bismillâhir rahmânir rahîm.

Gul huvallâhu ehad.
Allâhus samed.
Lem yelid ve lem yûled.
Ve lem yekul lehû kufuven ehad.
Bismillâhir rahmânir rahîm.
Gul huvallâhu ehad.
Allâhus samed.
Lem yelid ve lem yûled.
Ve lem yekul lehû kufuven ehad.
Bismillâhir rahmânir rahîm.
Gul huvallâhu ehad.
Allâhus samed.
Lem yelid ve lem yûled.
Ve lem yekul lehû kufuven ehad.

İlahi okumuş olduğumuz 1 Fatiha 3 ihlası şerifi peygamber efendimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem hazretlerine hediye ediyoruz.

Ordan hasıl olan sevabı diğer peygamberlere ve bugüne kadar size iman ile ulaşmış yarattığınız bütün insan ve cinlerin hem ahrete intikal edenlerine hem şu an hayatta olanlarına ve kıyamete kadarki iman ehline  hediye ediyoruz vasıl eyle haberdar eyle.

Ya rabbi şu an hayatta olan ne kadar kafir, münafık, fasık ve sizin istemediğiniz itikat ve ahlak üzere var ise ölmeden evvel tövbe ve hidayet nasip eyle.

Ya rabbi müslümanlara düşman ve zarar veren ne kadar kul varsa hepsine acizliklerini ölmeden evvel farkettirki sonra pişman olmasınlar onlarada tövbe ve hidayet nasip eyle.

Ya rabbi sizin azabınız çok çetindir, biz biraz sıcak olunca, biraz şartlar bozulunca dayanamazken cehenneme nasıl dayanırız, kabir azabına nasıl dayanırız,mahşer sıkıntısına nasıl dayanırız, hepimiz aciz kullanırız affeyle.

Ya rabbi içimizde bulunan masum ruhumuzu, şeytandan ve nefsimizden kurtar cüzzi irademize doğru seçimler yapmamızı murateyle, artık istesekte büyük günahlara giremiyelim, şer yolları kapat yarabbi, rahmet yollarını aç biz insanlara.

Duanın kabul olması için Salavat: Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil
fatihı lima uğlika vel hatimi li ma sebeka ven nasırıl hakkı bil hakkı
Vel hadi ila sıratıkel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala alihi
Ve ashabihi hakka kadrihi ve mikdarihil aziym.

Hali hazırda sizin ve efendimizin nurlu yolunuzda nefsi ile, şeytanlar ile, insanlar ile mücadele edenleri, hem de bu gün duamızda affını ve hidayetini istediğimiz kulları (inşallah) affedip hidayet ettikten sonrada iman ve rızanda sabit eyle, hatalı işlediklerimizi bize gösterki kendimizi doğru yolda sanıpta sapanlardan olmayalım.

Şu ana kadar kabul ettiğinizi ve biz ahirete intikal edene kadar edeceğini umut ettiğimiz salih amellerimizin bir mislinide kul hakkına geçtiğimiz insan ve cinlere; ayrıyeten ;Adem aleyhivesselam dan kıyamete kadar bütün iman ehli herkesede hediye ediyoruz, öğrendiklerimizden ümit ederek bizden hiç eksilmeden tas tamam sevapların birer mislide bu kullara gider diye biliyoruz; birbirimize ettiğimiz duaların vesilesi ile hakkına geçtiğimiz kulları affeyle, geri kalan bütün kullarında derecelerini ali eyle, mahşerde  hesap gününde çaresiz bırakma yarabbi , gizli ve açık şirkten, sizin rızanız dışına çıkmaktan muhafaza buyur, imtihan yurdu bu dünyada, imtihanlarımızı kolay eyle.

İlim meclislerine devam edenler için; peygamberler ile aralarında sadece 1 derece fark olamasına işaret buyurulan hadisi şerifin sırrına ermeyi bizlere nasip eyle.

Dünyada nekadar sıkıntıda kul var ise acil yardım buyur. Kendi şartlarımız iyi ama biliyoruz ateş düştüğü yeri yakar biz; şartları iyi olan müslümanlar olarak tam manası ile savaş,elim hastalıklar, esaret, açlık, fakirlik, hakirlik ve bir çok acı durumda olan insanları, cinleri unutarak gaflete düşüp halimize hakkıyla şükür edemediğimiz gibi edepsizlik edip nefsi istekler ile size geliyoruz ama yarabbi sizin hazineleriniz sınırsız, biz milyon kerede bir şeyi istesek haşa sizi bıktırmaz siz bütün noksanlıklardan münezzehsiniz artık anladık; kendimizden önce daha muhtaç milyonlarca kullar var önce onlara yardım et en son bize yardım et; her nekadar bizden muhtaç olanları bilsekte bizide elimiz boş çevirme yarabbi.

Namaz bizim olmaz ise olmazımız, namazsız sizinle irtibat kurmayı ummak bile şeytani ve nefsi bir kuruntu, 1 vakit bile namaz kaçırmaktan, oruç kazaya bırakmaktan, zekatı eksik vermekten, hac vazifesini yapmamaktan size sığınırız. Helal ve harama dikkat etmeyi, ibadetleri huşu ile yapmayı ahlaken efendimize benzemeyi nasip eyle.

Kuranı azimü şanda buyurdunuz; duanız olmasa ne öneminiz var diye, duasız bırakma bizi ki sizin nezninizde değersizleşmeyelim ve sanki ihtiyaçsızmışız gibi gaflete düşmeyelim; sizi bütün noksanlıklardan tenzih ederiz, biz kendimiz size nakadar yakınız bilmiyoruz ama şunu biliyoruzki siz efendimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi vesellemi, peygamberleri, ve binlerce gelmiş geçmiş velileri sevdiniz, ve seviyorsunuz; efendimiz hürmetine mahlukatı yarattınız; bizde dua ediyoruz ve istiyoruz ki efendimiz ve bütün gelip geçen ve hazır veliler hürmetine bu duayı kabul ediniz, şu anda dünya üzerinde en çok ihtiyaç sahibinden en iyi durumdaki kullara kadar ihtiyaçları gideriniz ve iki cihan sadetini biz kullara nasip eyleyiniz.

Ümmeti Muhammed Duası: Allahım ümmet-i Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem) e, mağfiret eyle. Allahım ümmet-i Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem) e, rahmet eyle. Allahım ümmet-i Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem) e, yardım eyle, zafer nasip eyle. Allahım ümmet-i Muhammedi(sallallahu aleyhi vesellem), muhafaza eyle. Allahım ümmet-i Muhammedi(sallallahu aleyhi vesellem), bir araya getir ve yek vücud eyle. Allahım ümmet-i Muhammedi(sallallahu aleyhi vesellem), islah eyle. Allahım ümmet-i Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) ’in, sıkıntılarını gider.

Allah’ın ilminin kapsadığı şeyler adedince ve (yaradılan her varlığın) her göz açıp kapama ve her nefes alışverişi adedince, her an lâ ilâhe illallâh, Muhammedün rasûlullâh(Allahtan başka ilah yoktur ve Muhammed Mustafa Sallallahu Teala Aleyhi ve Sellem onun kulu ve ve resulüdür Allah’ın ilminin kapsadığı şeyler adedince ve (yaradılan her varlığın) her göz açıp kapama ve her nefes alışverişi adedince efendimize salat,selam ve dua ulaşsın inşaallah.

El Fatiha: Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillâhir rahmânir rahîm. “Elhamdü lillâhi rabbil’alemin. Errahmânir’rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na’budü ve iyyâke neste’în, İhdinessırâtel müstâkim. Sırâtellezîne en’amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.”Amin

Fatiha suresinin üzerindeki duanın arapçası: Allahümme salli ala seyyidina Muhammed alihi ve sabihi fî külli lemhatin ve nefesin adede mâ vese’ahü ilmüllah ve Lâ ilâhe illallah Muhammedün Resûlullah fî külli lemhatin ve nefesin adede mâ vese’ahü ilmüllah.

Ümmeti Muhammed Duası Arapça:Allahüm mağfir ümmete Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem).Allahüm merham ümmete Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem).Allahüm mensur ümmete Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem).Allahüm mehfaz ümmete Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem).Allahüm mecmağ ümmete Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem).Allahüm measlih ümmete Muhammed(sallallahu aleyhi vesellem).Allahüm me ferrac an ümmete Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem).

Duanın kabul olması için Salavat: Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil fatihı lima uğlika vel hatimi li ma sebeka ven nasırıl hakkı bil hakkı
Vel hadi ila sıratıkel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala alihi
Ve ashabihi hakka kadrihi ve mikdarihil aziym.

1 Responses to Dua

  1. Anonim dedi ki:

    allah razı olsun

Yorum bırakın